Het is een trend die we meer en meer zien, zwarte woonaccenten.

Het maakt de sfeer in huis intiemer en een beetje mysterieus.

Hou jij ook zo van die prachtige donkere interieurs, maar weet je niet hoe je zwarte items in je eigen interieur kan brengen?

Wij geven je enkele tips hoe je ook bij jou zwart toevoegt en een mooi geheel creëert.

 

 

Eerst en vooral: heb geen angst om donkere accenten toe te voegen, zwart past altijd!

Het zorgt voor contrast en diepte in je kamer,  je kan er dus niets verkeerd mee doen.

Je vervangt best niet meteen al je decoratieve items door zwarte exemplaren, maar je combineert ze met stukken uit andere materialen. Bijvoorbeeld, een oude glazen stolp of een mooie glazen vaas met een boeket droogbloemen, of stukken uit hout, rieten manden, leuke kaders of een plaid in een neutrale kleur, zo bekom je een mooi geheel.

Durf te spelen met vormen en texturen, combineer ruwe organische materialen met zachte fluwelen  en glooiende vormen.  Zorg er vooral voor dat jij het zelf mooi vindt!

 

 

 

 

 

Met welke kleuren combineer je  zwart? 

De grote klassieker, die jullie wellicht allemaal kennen is "black&white", het zwart-wit wonen, dat veel voorkomt in scandinavisch geïnspireerde interieurs. In deze interieurs  brengt de zwart-wit combinatie je terug naar de essentie, de nadruk ligt op de vormen en de materialen, een heel pure vorm van wonen.

Je kan zwart uiteraard ook combineren met een felle accentkleur, maar doe dat eerder subtiel als je het effect van je zwarte accessoires wil behouden.

Combineer je donkere accenten met metaal en ruwe objecten, dan geef je je interieur een industriële look. Als je deze look wil bekomen, zorg er dan voor dat je ruimte voldoende ruim en goed verlicht is.

Persoonlijk combineer ik zwart het liefst met zachte natuurlijke  kleuren en materialen. Ik start graag van met een lichte basis, en om meer diepte te creëren probeer ik verschillende vormen en texturen te combineren. Deze mix en match geeft je een tijdloze uitstraling.

 

Zwarte accenten toevoegen zonder je interieur ingrijpend te moeten veranderen?

Probeer eens zwarte lijsten met kunstfoto's, grafische prints, mooie quotes en/of tekeningen tegen een neutrale wand. Veel efffect met minimale inspanning!  Let hierbij altijd op dat de afstand tussen je lijsten altijd dezelfde is, je kan wel variëren met verschillende vormen en maten van kaders.

 

Durf jij er helemaal voor te gaan?

Ga dan voor een zwarte muur ( vb. met krijtbordverf) of een hoekje helemaal in zwart.  Maar .... zorg voor voldoende verlichting om je ruimte niet te veel te verkleinen. Kies ook niet voor de grootste muur in je kamer, je wil een stijlvol interieur en  geen sombere ruimte! Je kan zwart ook toepassen in je badkamer, keuken, hall, slaapkamer.  Wees creatief, beperk je niet tot je woonkamer! 

 

Klaar om zwarte accenten toe te voegen in jouw interieur?

Scroll dan eens door onze webshop, je vindt er tal van leuke zwarte accessoires en objecten  die perfect combineren met zwart!

https://www.cosyandmore.com 

 

 

 

 

 

Foto's by Cosy&More, Nove, Pinterest;

 

© 2019 - 2022 Cosy & More | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel